Tynnyrit-näyttely avattu

TYNNYRIT- barrel &cask

näyttely Hollolan Hirvessä kesällä 2021

Pro Puu -yhdistyksen vuonna 2014 tuottama kokonaisuus käsittää puisia tynnyreitä ja niiden valmistamiseen liittyvää materiaalia, kuvia, tekstiä ja elävää kuvamateriaalia. Esille nostetaan myös erikoisammattikunta, tynnyrin tekijät. Näyttely on esillä Hollolan Hirven tanssiparvella, jossa on ennestääkin esillä tilan vanhoja puuesineitä.

Näyttelyn suunnitteluun ja kokoamiseen ovat aikanaan Pro Puun ohella osallistuneet tai sitä tukeneet Altia Oy:n Rajamäen tehtaat, Olvin säätiö, Rauman kiulu- ja tynnyritehdas ja Päijät-Hämeen viljalusterin yrityksistä Teerenpeli, Polttimo /Viking Malt, Lammin sahti ja Hollolan Hirvi.

Näyttely käsittelee aihetta kattavasti:

– tynnyrin historiaa

– tynnyrin valmistus ja sen rakenne

– tynnyreiden valmistuksessa käytetyt puulajit

– tynnyrien valmistukseen käytettävät työkalut

– tynnyrien eri käyttötarkoitukset (viini, viski, olut, sahti, kala, terva)

– tynnyrien korjaus

– tynnyrin ja kimpiastian valmistuksesta kertova filmi

Esillä on myös kokelma Hollolan Hirven sahtihaarikoita ja vanhat sahdinvalmistusastiat, sekä höyliä ja höyläpenkkejä höyläbaarissa sekä tuohi- ja päretöitä.

Näyttely avataan yleisölle 16.6. klo 16 ja tulee olemaan auki koko kesän ravintolan aukioloaikoina ja tilauksesta ryhmille muulloinkin. Nykyisten kokoontumisrajoitusten aikan tilaan voidaan ottaa turvallisesti kerrallaan 50 henkilöä. Sisäänpääsy on maksuton. Näyttelyn sisältöä avaava opastus 20 €/ ryhmä. Samaan tilaan voi tilata olutmaistelun ja pikkusuolaista tai makeaa syötävää.

Lisätietoja:

Markku Tonttila 0400 770 345, info@propuu.fi (näyttelyn kokoaminen ja sisältö)

Ilkka Sipilä 0405027675, info@hollolanhirvi.fi (aukioloajat, ryhmävaraukset, opastus, tarjoilut)