Savusauna

Oletko kokenut savusaunan pehmeän, rentouttavan löylyn? Tunnetko vanhoja saunarituaaleja? Oletko kokeillut saunajoogaa?

Nämä ja paljon muuta voit kokea Hollolan Hirven järeästä haavasta tehdyssä savusaunassa, kumpuilevassa hämäläismaisemassa, vain 15 minuutin ajomatkan päässä Lahdesta.

Savusauna on varattavissa ryhmille pääsääntöisesti huhtikuusta joulukuuhun. Talvikuukausina savusauna lämmitetään vain erikoistapauksissa.

Tilat:

  • Savusaunaan mahtuu 12-24 henkeä kerrallaan. Saunan yhteydessä on kuisti ja terassi.
  • Terassiin on upotettu 8-10 hengen porekylpyallas. Terassilla on myös huuhtelusuihku ja avotulipaikka.
  • Käytössä on kaksi noin 12 hengen pukuhuonetta: Hirvi ja Kauris, joissa suihkut ja WC:t. Pukuhuoneilta saunalle on matkaa noin 30 metriä.
  • Erikoistilauksesta käytössä on kolmas pukuhuone, pesuhuone, sähkösauna ja Isännänterassi. Terassilla on 14 hengen Isännänpöytä, komea Hirvivoudintuoli sekä grilli. Matkaa savusaunalle on noin 70 metriä.

Ohjelmapalveluita:

  • Travellamon perinnesaunottaja Maaria Alén loihtii Vellamon yrttisaunaelämyksen tai perehdyttää vieraat vanhoihin suomalaisiin saunarituaaleihin. Esimerkiksi morsiuskylytys on morsiamelle oiva polttarikokemus.
  • Tea Skinnarin vetämässä Saunayogassa™, miedossa noin 50 asteen lämmössä, rentoudutaan, nollataan päivän tapahtumat, keskitytään yhteen liikkeeseen kerrallaan. Saunajooga on hyväksi selälle, parantaa keskittymiskykyä ja antaa hyvän unen. Saunajooga on helppoa, ei edellytä aiempaa joogakokemusta.
  • Saunalle on ennakkotilauksesta mahdollista saada pieniä hämäläisiä huikopaloja, mutta saunaillan kruunaan maittava iltapala tai lähiruokaillallinen esimerkiksi Vellamo-menu, Maaseuturavintoala Hollolan Hirvessä, ja palanpainikkeeksi oman panimon oluita.
  • Ennen saunaa on mahdollista kokeilla erilaisia liikunta-aktiviteetteja kuten frisbeegolfia, luonnonkalliokiipeilyä ja -laskeutumista, sauvakävelyä ja tarinapolkuun tutustumista. Toki vaihtoehtona on nauttia tervetulojuoma ravintolan terassilla tai kahvitella laavulla.

Pyydä tarjous ryhmällesi! ilkka.sipila@hollolanhirvi.fi tai 040-5027675 Ilkka Sipilä.