Panimo

Ohrasta olutta

Maatilapanimo sijaitsee ravintolasalin perällä ja laitteet ovat yleisön nähtävillä kaari-ikkunan takana. Olutta tehdään käsityönä ilman automatiikkaa. Keittoastian tilavuus on 300 litraa.

Missionamme on elvyttää vanhoja maalaisoluttyylejä, toki välillä rohkeitakin kokeiluja tehdään.

Pääosan oluttuotannostamme myydään omassa ravintolassa anniskelumyyntinä. Olemme mukana myös Suuret Oluet- Pienet Panimot -tapahtumissa ja satunnaisesti oluitamme on saatavissa joissakin olutravintoloissa. Emme pullota oluitamme vaan ne tarjotaan hanaoluina.

Olutvalikoimamme vaihtelee sesonkien mukaan, Valviran rekisterissä on tällähetkellä 13 erilaista olutta ja lisää kehitellään...

Maatilapanimo Hollolan Hirven tunnetuin olut on Kivisahti, jonka erikoisuus on, että mäskäyksen loppuvaiheessa mäskiä kuumennetaan pudottamalla mäskäysastiaan hehkuvia kiviä. Tämä on vanhin tapa kuumentaa mäskiä, ajalta ennen rauta-astioita. Kuumat kivet antavat sahdille oman ainutlaatuisen makeahkon savuaromin ja lisäävät ruismaltaasta peräisin olevaa tummahkoa väriä. Pääosa Hollolan Hirvessä käytettävästä maltaasta on Viking Maltin Aitoa sahtimallasta. Mukana on myös ruismallasta.

Kivisahti

Aito perinteinen tuote

Kivisahdin alkoholipitoisuus on noin 6,5t-% ja kantavierre väkevyys 20 platoa. Maatilapanimo Hollolan Hirvi on ainoa kaupallinen kivisahdin tekijä Suomessa ja maailmassa.

  • Maltaat: Aito sahtimallas, Ruismallas
  • Humalat: Talon oma käpyhumala
  • Alkoholi: 6,5 t-%
  • Kantavierre: n. 20%

Luonnehdinta: Tummahko, perinteinen, aito, maailman ainoa kaupallinen kivisahti. Maussa aavistus savua ja karamellisoitunutta mallasta.

PeuraPils

PeuraPils on luomuohramaltaista pantua pilsner-tyyppistä olutta. Väriltään vaaleahko ja maultaan rupsakasti humaloitu.

  • Maltaat: Hollolalainen luomuohrapilsnermallas
  • Humalat: katkerona Magnum ja aromina Saatz
  • Kantavierre: 10,6 %
  • Alkoholi: 4,3 % til.

Luonnehdinta: Helposti juotava, reippaasti humaloitu, suodattamaton, pastöroimaton, täysmallas-, pohjahiivaolut. Luomuohramaltaan ja oman porakaivon veden puhtauteen humala tuo peuramaista jäntevyyttä.

Tumma Hirviolut

Tumma Hirvi-olut saa värinsä tummasta karamellimaltaasta ja savumaltaasta ja on täyteläinen, suodattamaton pintahiivaolut.

  • Maltaat: Pilsnermallas, munchenermallas, tumma karamellimallas, savumallas, värimallas
  • Humalat: katkerona Magnum ja aromina Saatz
  • Kantavierre: 12,7 %
  • Alkoholi: 4,5 % til.

Luonnehdinta: Kuivahko, rupsakasti humaloitu, suodattamaton, pastöroimaton, täysmallas-, pintahiivaolut, maussa nuorena aavistus savua, vanhetessa tervaa.

Kivipukki- Steinbock

Punertava, maltainen, vahva (6,6 % alk), mutta makeahko Kivipukki pannaan punahehkuisten kuumien kivien avulla kuten Kivisahti.

Kaurisolut- Altes Wiener Rehbier

Wieniläistyylinen makeahko tasapainoinen, kevyesti humaloitu, helposti juotava pohjahiivaolut (alk 5,3 %)

Sesonkioluita:

  • VehnäHirvi 4,3 % , samea, kesäinen vehnäolut
  • HiidenHirvi 4,7 %, englantilaistyylinen, kevyesti humaloitu black ale
  • YlämaanHirvi 7,7 % skottityylinen vahva, voimakkasti humaloitu ale
  • BelgianHirvi 7 %, belgialaistyylinen maalaissaison
  • AmeriikanHirvi 5,3 % , punertava, kuivahumaloitu american pale ale (APA)
  • HirviBitter 4,6 % , reilusti humaloitu vaalea samea bitter (ent. VaaleaHirvi)
  • PunaHirvi 5 %, kevyesti humaloitu, aavistuksen hapan neljän vilja olut
  • RanskanHirvi 7,4 %, konjakkitynnyrissä kypsytetty, vahva digestiiviale, 10-vuotisjuhlaolut