Olutkoulu – Ohrasta olutta, maukasta maalta

Olutaiheinen illanvietto Maaseuturavintola Hollolan Hirvessä

Salpausselän etelärinne on yksi vanhimmista asuinalueista Suomessa. Hollolan Kankaantaan Vainiolla on ohraa viljelty ja olutta pantu yli 2000 vuotta. Hollolan Hirvessä ollaan paneuduttu oluen ja maailman vanhimman vielä valmistettavan oluttyypin, sahdin historiaan ja valmistukseen.

Tervetulojuomana maistellaan talon oman panimon olutta ja kuullaan tilan historian esittely. Olutkoulussa paneudutaan leikkimielisen alkutestin jälkeen oluen historiaan, raaka-aineisiin, valmistukseen, tarjoiluun ja maistamiseen. Maistelemme viittä klassikko-olutta eri puolilta Eurooppaa. Yli metrin paksuisten graniittiseinien sisällä voimme tutustua tilan yli 200 vuotta vanhoihin sahdinvalmistusvälineisiin ja nykyisiin maatilapanimon laitteisiin.

Olutkoulun jälkeen maistuvat puuhiiligrillissä kypsennetyt maalaismakkarat, talon erikoisuus hirvipyörykät, hämäläinen piimäjuusto ja muut maukkaat maalaisherkut ja palanpainikkeeksi talon Hirvi-olutta tai kivisahtia. Ilta huipentuu olutkoulun todistusten jakoon.

Kesto 3-4 h
Ryhmäkoko 10-40
Hinta 65 €/hlö, sis. alv

Sisältää Tervetulosahdin, olutkoulun maistiaisoluineen, olutruokaillallisen, yhden ruokajuoman, ruokaryypyn ja todistuksen.