Tynnyrit-näyttely avattu

TYNNYRIT- barrel &cask

näyttely Hollolan Hirvessä kesällä 2021

Pro Puu -yhdistyksen vuonna 2014 tuottama kokonaisuus käsittää puisia tynnyreitä ja niiden valmistamiseen liittyvää materiaalia, kuvia, tekstiä ja elävää kuvamateriaalia. Esille nostetaan myös erikoisammattikunta, tynnyrin tekijät. Näyttely on esillä Hollolan Hirven tanssiparvella, jossa on ennestääkin esillä tilan vanhoja puuesineitä.

Näyttelyn suunnitteluun ja kokoamiseen ovat aikanaan Pro Puun ohella osallistuneet tai sitä tukeneet Altia Oy:n Rajamäen tehtaat, Olvin säätiö, Rauman kiulu- ja tynnyritehdas ja Päijät-Hämeen viljalusterin yrityksistä Teerenpeli, Polttimo /Viking Malt, Lammin sahti ja Hollolan Hirvi.

Näyttely käsittelee aihetta kattavasti:

– tynnyrin historiaa

– tynnyrin valmistus ja sen rakenne

– tynnyreiden valmistuksessa käytetyt puulajit

– tynnyrien valmistukseen käytettävät työkalut

– tynnyrien eri käyttötarkoitukset (viini, viski, olut, sahti, kala, terva)

– tynnyrien korjaus

– tynnyrin ja kimpiastian valmistuksesta kertova filmi

Esillä on myös kokelma Hollolan Hirven sahtihaarikoita ja vanhat sahdinvalmistusastiat, sekä höyliä ja höyläpenkkejä höyläbaarissa sekä tuohi- ja päretöitä.

Näyttely avataan yleisölle 16.6. klo 16 ja tulee olemaan auki koko kesän ravintolan aukioloaikoina ja tilauksesta ryhmille muulloinkin. Nykyisten kokoontumisrajoitusten aikan tilaan voidaan ottaa turvallisesti kerrallaan 50 henkilöä. Sisäänpääsy on maksuton. Näyttelyn sisältöä avaava opastus 20 €/ ryhmä. Samaan tilaan voi tilata olutmaistelun ja pikkusuolaista tai makeaa syötävää.

Lisätietoja:

Markku Tonttila 0400 770 345, info@propuu.fi (näyttelyn kokoaminen ja sisältö)

Ilkka Sipilä 0405027675, info@hollolanhirvi.fi (aukioloajat, ryhmävaraukset, opastus, tarjoilut)

Äitienpäivän lähiruokalounas Hollolan Hirvessä 9.5. klo 12 ja 15

Tule turvalliselle Äitinpäivälounaalle Hirveen, tilaa on väljästi ja ohjaamme aterioinnin rauhallisesti ilman jonotusta, seurue kerrallaan. Tarjolla lähiseudun parhaista raaka-aineista maittava kattaus alkuruokia, pääruokana Vesijärven kuhaa ja hollolalaista hirven fileetä. Jälkiruokana marjaisaa Kuningatar-kakkua. Menu alla.

Hinta aikuisilta 43 €/hlö, lapset alle 3 vuotiaat maksutta ja 3-12 vuotiaat 2 € / ikävuosi. Pöytävaraus etukäteen on tehtävä viimeistään perjantaina 7.5.

Pöytävarauksen ja maksun voit tehdä kätevästi verkkokaupastamme https://holvi.com/shop/maatilapanimohollolanhirvi

Lasten ja mahdollisten juomien maksu paikanpäällä. Voit varata pöydän myös sähköpostilla info@hollolanhirvi.fi

Muista ilmoittaa kumpi kattaus, aterioitsijoiden lukumäärä ja mahdolliset erikoisruokavaliot.

Toivomme, että saavut viimeistään 20 minuutin sisällä kattauksen alusta, ohjaamme Teidän nimettyihin pöytiin.

Elävästä taustamusiikista vastaa tuttu maestro Jan Dobrowoski.

ÄITIENPÄIVÄN

LÄHIRUOKALOUNAS

Hollolan Hirvessä 9.5.2021

***

Hollolan leipää, mallasleipää, voita

*

Savukalatäytteisiä kananmunapuolikkaita

*

Mateenmätivaahtoa, punasipulia, pippuria

*

Appelsiinimarinoitua kalkkunan rintaa, mustaherukkahyytelöä

*

Hämäläistä piimäjuustoa, basilikaa

*

Villvihannes-ruohosipuli-tomaattisalaattia

*
Parsa-vihersalaattia, talon salaattikastiketta

*

Tilliperunoita

***

Ruispaistettua Vesijärven kuhaa

Korvasienikastiketta

*

Punajuuriohrattoa

*

Yrttimaustettua Hollolan hirvenfileetä

Tummaa sahtikastiketta

Hunajakasviksia

***

Kuningatartäytekakkua

Kahvia, teetä,marjamehua

***